Michael Krásný - O kapele | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Michael Krásný jazz-fusion / Praha

Skladby v přehrávači

Pro přehrávání skladeb je třeba zapnutý javascript, flash plugin verze 9 nebo HTML5 kompatibilní browser.

  • Procitám 416 ×
  • G.W.- Quattro Formaggi - Over The Edge (2012) 283 ×
  • The Greatest Praguer- Quattro Formaggi - Over The Edge (2012) 219 ×
  • Ben Nevis- Quattro Formaggi - Over The Edge (2012) 169 ×
  • Over The Edge- Quattro Formaggi - Over The Edge (2012) 140 ×
  • Song For You- Quattro Formaggi - Over The Edge (2012) 147 ×
  • Pitch Of Wine- Quattro Formaggi - Over The Edge (2012) 90 ×
  • Find The Trap- Quattro Formaggi - Over The Edge (2012) 76 ×
  • Brazilian Circus- Quattro Formaggi - Over The Edge (2012) 82 ×
  • Georgy Porgy by Michael Krásný 113 ×

Členové

Kontakty a odkazy

Z důvodů ochrany proti spamu jsou kontakty skryté a chráněné captchou. CAPTCHA je většinou různě zdeformovaný obrázek obsahující text, který má ověřit, zda u počítače sedí člověk anebo jde o robota. Robot totiž nedokáže rozpoznat text, který se na obrázku nachází. CAPTCHA slouží k tomu, aby automatizovaní roboti neposílali nevyžádanou poštu (tzv. spam) na uvedené emailové adresy.

Zobrazit kontakty

Dodatečné info

Bio a historie

Michael Krásný (* 1. ledna 1984, Opava) je český hudebník a skladatel, hraje na basovou kytaru.

Michael Krásný

 

  • Vzdělání

V dětství navštěvoval hru na klavír a později i kontrabas na ZUŠ Václava Kalíka v Opavě. Zároveň studoval hru na basovou kytaru na Lidové konzervatoři v Ostravě, kterou úspěšně absolvoval. V roce 2003 maturoval na Mendelově gymnáziu v Opavě. Poté byl přijat na Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze, kde studoval hru na kontrabas a současně na VOŠ Jaroslava Ježka, kde studoval hru na basovou kytaru. Během těchto hudebních studií zároveň studoval na Elektrotechnické fakultě ČVUT, kterou úspěšně dokončil v roce 2011.

  • Hudební působení

Začínal v rockových kapelách Krucipüsk a Gaia Mesiah a účastnil se mnoha hudebních projektů. Počátkem roku 2012 byl osloven významným českým trumpetistou Laco Déczim a začal aktivně působit v jeho kapele Cellula New York nejen na evropských turné, ale i v New Yorku.

V současné době se kromě již zmíněného Laco Déczi & Cellula New York účastní projektů T.O.P. Dream Company, Yvetta Blanarovičová & Hard Pop Job, Michael KRASNY Jam Session in Sherlock`s Pub a mnoha dalších.

Jeho vlastním a hlavním projektem je pražské hudební uskupení Quattro Formaggi, které spojuje různé hudební styly - funky, rock, gospel i latinsko-americké rytmy - a snaží se o nové, moderní pojetí jazzu. Inspirují se rytmickými i melodickými prvky world music.

  • Dřívější hudební působení a spolupráce

Milan Svoboda Quartet, Dan Bárta, Elisabeth Lohninger, Michael V, Prague Big Band Milana Svobody, Big Band Felixe Slováčka, Štěpán Markovič Quartet, Ondřej Ruml & band, Sisa Feher, Lampa Jazz quartet, Jazz Fabrik, František Kop Quartet, Maranatha Gospel Choir, Gospel limited, Petr Zeman Quintet, Šavle Meče, Petra Vlková, Benedikta,KrucipüskGaia Mesiah, Markéta Poulíčková & Rocks Stars, Bead Beat, Betty Lee, Cosmic People, Duende, Underground Blanky Šrůmové, Zuzana Dubnová, Soňa Pavelková, Groove inn, Psychonaut, Tendance, Sly Rabbits, La Papoo, Sonyk Bell, Julia Benson, Červeným Vrchem, Expedice Apalucha a další.

  • Současné projekty

Laco Déczi & Cellula New York, Quattro Formaggi, T.O.P. Dream Company, Michael KRASNY Jam Session in Sherlock`s Pub.

  • Diskografie
  • 2017 - Laco Deczi & Cellula New York - Live in Sono
  • 2016 - Laco Deczi & Cellula New York - Symphonic Balads
  • 2016 - Michael Krasny - Doing What I Do
  • 2015 - Laco Deczi & Cellula New York - Live U Franců
  • 2014 - Laco Deczi - Collection
  • 2014 - David Deyl - V ozvěnách
  • 2013 - Laco Deczi & Cellula New York - Autumn in New York
  • 2013 - Laco Deczi & Cellula New York - Kubík
  • 2012 - Laco Deczi & Cellula New York - Galant
  • 2012 - Quattro Formaggi - Over The Edge
  • 2011 - Top Dream Company - Keep On Movin
  • 2009 - Top Dream Company - Live in Prague CD/DVD
  • 2006 - Quattro Formaggi - Quattro Formaggi
  • Ocenění

V roce 2001 se Michael účastnil soutěže smyčcových nástrojů a vyhrál celostátní finále. Zároveň získal speciální ocenění poroty za nevšední interpretační provedení skladby.

S kapelou Quattro Formaggi zvítězili v prestižních mezinárodních soutěžích JUNIORJAZZ pořádané Českou jazzovou společností a THE SOUND OF EUROPE pořádané organizací EuroGlobe. Vyhráli také soutěž o Cenu Metropolitní univerzity Praha pod hlavičkou organizace Mladí ladí jazz.