Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

SasA hip hop-funk / Neratovice

„Chceš beaty pro svůj rap? Jdi na www.djsasa.cz!“

Skladby v přehrávači

Pro přehrávání skladeb je třeba zapnutý javascript, flash plugin verze 9 nebo HTML5 kompatibilní browser.

Členové

Kontakty a odkazy

Dodatečné info

Videoklipy

Klipy, které SasA natočil pro vlastní skladby

SasA - Kevin

Youtube Video 8L97UwGWxWoYoutube Video 8L97UwGWxWo

SasA - Srovnej si fakta

Symptom Fonk - Žít svůj sen

Youtube Video dnKVC3nH1RQYoutube Video dnKVC3nH1RQ

Symptom Fonk - Múza

Youtube Video E7gozXHv9dcYoutube Video E7gozXHv9dc

SasA - Jehovista

Youtube Video U-NOrhyddxcYoutube Video U-NOrhyddxc

SasA feat. Dan-cha - Čajovnický blues

Youtube Video RVWZIx-J2TMYoutube Video RVWZIx-J2TM

SasA feat. Dan-cha - Sunrise Hunters

Youtube Video Qio8cxLLtXIYoutube Video Qio8cxLLtXI

SasA feat. Funktomas - Nový komp

Youtube Video XO9L2YNmMcEYoutube Video XO9L2YNmMcE

SasA - Super průjem

Youtube Video BfBvyQN2BVQYoutube Video BfBvyQN2BVQ

Videoklipy

Klipy, které SasA natočil a sestříhal pro ostatní interprety

DeZrechts - Bez ohledu

Inphy - How Could I?

BPM - Ostrovy sutin

Youtube Video sFCeSVALj0wYoutube Video sFCeSVALj0w

Ostatní video

Promo video k albu Oliver Lowe - Peníze nebo život, na které jsem dodával také tři instrumentální podklady. Video jsem stříhal z dodaného natočeného materiálu.

Youtube Video D7ABwsaMO_8Youtube Video D7ABwsaMO_8

Předvolební spot TOP09 místní organizace Neratovice, ke kterému jsem složil autorský hudební podklad.

Youtube Video K1QM3xpfuAoYoutube Video K1QM3xpfuAo

Press

Obrazová, zvuková a tištěná média, kde se jeho tvorba objevila

  • Televize: TV Óčko (rozhovory v pořadu 5. element, rotace klipů Sunrise Hunters, Ostrovy sutin a dalších
  • Tisk: Magazín BBarák (tištěný - v roce 2005 vyšlo s magazínem jeho producentské album Další z mnoha a také internetový - článek "Sasa vs. SuperCrooo podruhé. Stahuj videoklip „Superprůjem“" se stal 4. nejčtenějším článkem za historii magazínu), Magazín Report (tištěný i internetový)
  • Rádia: Fajn, Radio 1, Wave, Prague show, a další (rozhovory, rotace skladeb kapely Symptom Fonk, ACY, KLAM, a dalších)
  • Soutěže: TicTac hip hop talents - vítěz prvního ročníku, finalista druhé ročníku (odmítl však účast na finálovém večeru), talentová soutěž rádia Fajn, vítěz několika remixových contestů na hiphopových serverech

SasA - Black Crow / Believe Again (2012/06)

Bio a historie

Biografie

SasA přičuchl k muzice koncem 90tých let minulého století, kdy pomocí jednoduchých programů vytvářel nejrůznější zvukové podklady. Od trance, d'n'b až po hip-hop. Postupem času začly sympatie k hip-hopovým rytmům převládat a tento styl se stal na dlouhou dobu jeho prioritou. V roce 2000 a 2001 vydává svá první demo intrumentální alba Gloomy beats a Double sight.

Mezitím hladá spřízněné duše k založení rapové kapely, nicméně po několika neúspěšných pokusech se opět naplno věnuje skládání pro další rapové kapely jako byly ACY (Demonstracze 2002) či KLAM (Město v mracích 2002 a Dvaticíce sto 2003). Současné vydává další 2 instrumentální alba. Imprese (2002) - pozitivní abstraktní hip hop a One of Many (2002) - temnější, melancholická sbírka abstraktního hiphopu.

Začátkem 2004 dává spolu s frontmanem skupiny ACY Jonashem dohromady album minimalisticky nazvané ACY/EP/04, které jako první nenahrává svépomocí, ale ve studiu P.A.trick records v Berouně, které poskytuje i zázemí pro oficiální vydání alba.

O rok později spatřuje světlo světa také první producentské album nazvané Další mnoha, kde do Sasových instrumentů zní jména jako P-13 (Molodoy - FYPM, Berezin), Gipsy (Gypsy.CZ), WPS (nadějné polské rapové uskupení), Adalbert (BNSH, Ilam reggae), a další. V průběhu následujícího roku je o něm však slyšet především v souvislosti s konfliktem s pražskou rapovou skupinou Supercroo a souvisejícím klipem Superprůjem.

Tím však jeho hip-hopové nadšení pomalu opadá z zjišťuje, že hudba je mnohem bohatší a více mu k srdci přirůstá funk, blues, jazz a r'n'b. Nadobro opouští sampler, pořizuje klávesy a přesouvá se z role hiphopového producenta do role hudebního sladatele působícího komplexně ve světě black music.

3 roky připravuje album ve stylu funky spolu se zpěvákem Hankem Chinaskim, se kterým zakládá kapelu Symptom Fonk a dávájí vzníknout debutu Kabaret Fonky (2008). Po vydání alba dávájí dohromady živou osmičlennou kapelu, která hraje skladby z alba Kabaret Fonky a představují lidem svou tvorbu na krátkém turné.

V průběhu prací na albu Kabaret fonky SasA také připravuje recesi v podobě rapového alba, na kterém i sám rapuje a nazývá ho Dřevo. Mezitím také objevuje své staré nedokončené instrumentální album Change & Prejudice, které se rozhodne dotáhnout do konce a publikovat ještě na konci roku 2008.

Začátkem roku 2010 se začíná projevovat nutkání opět alespoň na skok nakouknout do světa českého hip-hop a rozhoduje se připravit další producentské album obsazené pouze českými hosty.

Během přípravných prací na albu si však nachází čas i na další z řady instrumentálních počinů. Konkrétně se jedná o soubor s názvem Beat Per Minute, který spojuje 60 zatím nepublikovaných instrumentálních motivů z let 2002 - 2010 do jednoho 60ti minutového setu. 

V současné době se SasA mimo prací na novém producentském albu věnuje stále skládání hudby a hudební produkci v oblasti hip-hop, r'n'b, reggae, breakbeat, house či jungle.

Začátkem roku 2012 vydá 2 dvojsingly. První hiphopový Drahý Hobby feat. Wuty / Děda vševěda feat. Oliver Lowe & Zemaque a následně druhý v tanečnější poloze Black crow feat. Linda Vontor / Believe Again feat. Erika Fečová.

Diskografie

  • Gloomy beats (2000) - instrumentální hiphop
  • Double sight (2001) - instrumentální hiphop
  • ACY - Demonstracze (2002) - album opavské rapové kapely
  • Imprese (2002) - Abstraktní instrumentální hiphop
  • KLAM - Město v mracích (2002) - album mělnické rapové kapely
  • One of many (2002) - Abstraktní instrumentální hiphop
  • KLAM - 2100 (2003) - druhé album mělnické rapové kapely
  • ACY/EP/04 (2004) - oficiální debut frontmana opavské kapely ACY - Jonashe
  • Další z mnoha (2005) - Producentské album obsahující hosty jako Gipsy (Gipsy.CZ), P13, a další
  • Blue's 2006 (2006) - Instrumentální chillout
  • Symptom Fonk - Kabaret Fonky (2008) - debut funkové kapely Symptom Fonk
  • Change & Prejudice (2008) - instrumentlání hiphopové album z roku 2005 ztracené a znovu nalezené v roce 2008
  • Dřevo (2009) - Sólové rapové album
  • Beat Per Minute (2010) - instrumentální hip-hop / trip-hop / chill-out / soul / blues / ...
  • Drahý hobby feat. Wuty / Děda Vševěda feat. Oliver Lowe, Zemaque (2012) - hiphop
  • Black Crow feat. Linda Vontor / Believe Again feat. Erika Fečová (2012)

Spolupráce

Během svého působení SasA spolupracoval s těmito interprety:

Erika Fečová (Navigators), Linda Vontor (Symptom Fonk), Oliver Lowe, Wuty, Zemaque,  MC Gey, Puškyn, Dryman, Booczech, MC Jelínek, Gipsy (Gipsy.CZ), P13 (Molodoy, Berezin), WPS (PL), Lipo, DJ 3ck, Ing., Wolf (BNSH, Ilam reggae), Symptom Fonk, ACY, P.A.trick, Lilen, Sonny, Dan-cha, KLAM, ZPS, Dogheads, a mnoho dalších ...