Rain - O kapele | Bandzone.cz

Rain crossover-rock / Liberecký kraj

Playlist kapely
0:00 / 0:00
  • Zítra
    Příliš mnoho všeho /EP/
  • Král Popel Nic ft. Ladislav Spilka
    Příliš mnoho všeho /EP/
  • Příliš mnoho všeho
    Příliš mnoho všeho /EP/
  • Intro
    Svět Bláznů
  • Jako
    Svět Bláznů
  • Tak Dělej
    Svět Bláznů
  • Mraky
    Svět Bláznů
  • Svět Bláznů
    Svět Bláznů
  • Ornitolog
    Svět Bláznů
  • Insomnie
    Svět Bláznů
  • Stereotyp
    Svět Bláznů
  • Vzpomínky
    Svět Bláznů
  • Ornitolog Čokoverze ft. V.Čok
    Svět Bláznů
  • Za Tebou
    Maska
  • Co Bude Dál
    Maska
  • Osud
    Maska
  • Pohledy Sžíravý
    Maska
  • Maska
    Maska
  • Pod Ledem
    Maska
  • Nezastav Se Před Tím
    Maska
  • Déšť ft. L. Suchánek
    Maska
  • Kříže V Poli ( Komunál Tribute)
    Komunál Tribute
  • Všichni Jsme Stejně Daleko
    Labyrint
  • Labyrint 2014
    Labyrint
  • Když Všechno Končí feat. Luboš Suchánek KOMUNÁL / 2015
    Labyrint
  • Odcházíš
    Labyrint
  • Dál
    Labyrint
  • 1000 tváří - feat. Jan Hlůže
    Labyrint
  • Probuzení
    Labyrint
  • Psanec
    Labyrint
  • Řeka
    Labyrint
  • Tvor
    Labyrint
  • Netvor
    Labyrint
  • Otvor
    Labyrint
  • Samota (emo) 2009
    Nezařazeno
  • Řeka / 2012
    Cesty za Sny
  • Řeka / romantic version / 2013
    Nezařazeno
  • Sny / 2012
    Cesty za Sny
  • Země Na Prodej / 2012
    Cesty za Sny
  • Cesty / 2012
    Cesty za Sny
  • Touhy / 2012
    Cesty za Sny
  • Cejch Vraha / 2012
    Cesty za Sny
  • Válka / 2012
    Cesty za Sny
  • Kráčím – Padám / 2012
    Cesty za Sny
  • Budeme Slepí / 2010
    Demo 2010
  • Černobílej Svět / 2010
    Demo 2010
  • Podivnej Sen / 2010
    Demo 2010
  • Vlastní Svět / 2010
    Demo 2010
  • Až Přijde Čas / 2010
    Demo 2010
Účastníme se soutěže

SPARK FRESH BLOOD

Členové skupiny

Nástrojové obsazení: Kytara, Zpěv
Nástrojové obsazení: Kytara, Doprovodný zpěv
Nástrojové obsazení: Syntezátor / Sampler
Nástrojové obsazení: Baskytara

Kontakty a odkazy

Dodatečné info

Bio a historie

Kapela RAiN vznikla v prosinci roku 2002 z trosek kapel H.U.M.R.a LAZY MAKER. Zpočátku hrála thrash metal. Postupem času a střídáním členů se propracovává k modernímu soundu ve vodách úderného crossover rock/metalu se silnými melodickými prvky. Za svou kariéru kapela odehrála stovky koncertů a festivalů nejen v ČR, ale i v Polsku či Německu. RAiN si zahrál po boku takových kapel jako je Masterplan, Blaze Bayley, Absolva, Turbo, Citron, Kreyson, Škwor, Limetall, Traktor, Dymytry, Vilda Čok, Komunál, Walda Gand, Argema a spousty dalších.

Z původní sestavy zůstal již jen zakládající člen zpěvák, textař a dříve kytarista Honza Kvapil. Kapela se v současnosti těší poměrně širokému zájmu posluchačů, který se stále rozrůstá.

Poslední 2 alba jsou ze studia Hostivař pod taktovkou Zdeňka Šikýře, kde nezbývá nic jiného, než poděkovat za profesionální přístup.

Rozdílný vkus členů kapely se promítá i do její tvorby. Hudba je díky tomu pestrá a žánrově rozmanitá, přesto ale nese Rainovský punc.

Diskografie:

Zastav Čas (2003)

Live (2004)

NMPS (2005)

Promo (2006)

EP Samota (2009)

Demo (2010)

Cesty za Sny (2012)

Labyrint (2016)

Komunál Tribute (2017)

Maska (2018)

Svět Bláznů (2019)

Aktuální Sestava:

Honza Kvapil - zpěv

Filip Čáp – kytara /zpěv

Jarda Kastner – basa /zpěv

Lukáš Kugler - bicí

Vláďa Čáp – Syntetizer /piano /zpěv

Oficiální videoklipy:

Samota

Labyrint

Když všechno končí

Všichni jsme stejně daleko

Netvor

Za tebou

Duše

Tak Dělej

Svět Bláznů

Král Popel Nic

Bývalí členové:

Jenda Pospíšil – kytara

Pepa Šindelář – basa

Milan Holštajn – bicí

Pavel Bondar – bicí

Tomáš Lžičař – kytara

David Hégr – bicí

Martin Kocián – bicí

Petr Michal – bicí

Lukáš Plšek – bicí

Jakub Novotný – bicí

Lukáš Beyer - kytara

Honza Cír – basa

Honza Miller - kytara

Jirka "Johny" Honzátko - kytara