Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Grace death-metal / Hranice

„Rozhovor na téma: 20 let GRACE v Pařát Magazinu!!!“

Skladby v přehrávači

Pro přehrávání skladeb je třeba zapnutý javascript, flash plugin verze 9 nebo HTML5 kompatibilní browser.

  • Time Has Come (Promo 2015) - New song !!!!!! 698 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Crime Divine (Promo 2015) - New song !!!!!! 337 × Stáhnout MP3 zdarma
  • The Bullets Are Mine (Promo 2015) - New song !!!!!! 661 ×
  • Depression Unrest (Promo 2015) - New song !!!!!! 328 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Haiti (Promo "SYBERYJA" 2011) 4 563 ×
  • Death Sentence (Promo "SYBERYJA" 2011) 2 627 ×
  • Syberyja (Promo "SYBERYJA" 2011) 1 808 ×
  • Bedtime Story (Promo "SYBERYJA" 2011) 1 572 ×
  • Slayer (Promo "SYBERYJA" 2011) 1 585 ×
  • Darkness Domination (Promo "SYBERYJA" 2011) 1 134 ×

Členové

Nástrojové obsazení: Bicí

Kontakty a odkazy

Dodatečné info

Bio a historie

GRACE

melodický death metal

http://bandzone.cz/grace

https://www.facebook.com/grace.death.metal

 

GRACE (logo)

Diskografie:


1.)The Enemy (demo MC 1996) - Nahráno ve studiu SHAARK.

2.)The Snapper (demo MC 1997) - Nahráno ve studiu SHAARK.

3.)The TeleTeleTubbies (demo CD 2003) - Nahráno ve studiu v Poličné.

4.)Reborn (promo CD 2007) - Nahráno ve studiu v Havlíčkově Brodě.

5.)13 steps (debut CD 2008) - Nahráno ve studiu v Havlíčkově Brodě.

6.)Syberyja (promo CD 2011) - Nahráno ve studiu SHAARK.

7.)The Bullets Are Mine (promo 2015) - Nahráno ve studiu SHAARK - leden 2015!!!

 

                                                

Historie:

 
Kapela vznikla v roce 1995, kdy se basák Roman Křenek (ex-Scapegoat) a bubeník Patrik Daffy Nejedlý (též ex-Scapegoat) spojili s kytaristou Petrem Kučerou. Hned na první zkoušce se shodli na tom, že by rádi produkovali styl zvaný "death metal" podle vzoru v té době populární švédské šestky kapel Hypocrisy, Grave, Unleashed, Entombed, Dismember a Edge Of Sanity. Jelikož to pro nás byly opravdu vzory kapel, které jsme měly v oblibě, během půl roku jsme secvičily první skladby, které jsme následně v roce 1996 natočily ve studiu Shaark v Bzenci jako MC kazetu z názvem "The Enemy." Kazeta obsahovala tři skladby. Tuto jsme následně rozeslaly do všech možných zinů a časáku. Ohlasy byly více méně pozitivní a poněvadž se rozjely i nějaké koncerty, rozhodly jsme se v následujícím roce opět navštívit náhrávací studio Shaark a zde jsme natočily naši druhou MC kazetu pod názvem "The Snapper." Na demo byly ohlasy ještě víc pozitivní (např. v časopise Spark jsme vyhrály rubriku "Demo měsíce") a tak se začalo o Grace více mluvit a tím pádem se zvyšovaly např. i počty koncertů. Takto jsme si užívaly asi tři roky. Pak bohužel přišly klasické problémy (hodně práce, závazky v soukromí) a tak jsme se rozhodly, že si dáme na pár měsíců pauzu. Tato trvala nakonec skoro dva roky. Naštěstí jsme zjistily, že nám fungování v kapele chybí (hodně nám k tomu dopomohly i dotazy fans, co s námi je a kdy budeme opět hrát) a tak jsme pauzu ukončily, uzavřely se na zkušebně a připravily nové skladby. Ty jsme natočily v roce 2003 jako promo CD "The TeleTeleTubbies" ve studiu v Poličné u Valašského Meziříčí. Na něm poprvé hostoval čtvrtý člen Honza Šoc. Promo jsme opět rozeslaly do všech zinů a časáků a jelikož mělo opět pozitivní ohlasy, kromě koncertů jsme se např. poprvé podívaly i do rádia. Takto jsme fungovaly asi dva roky. Pak nás bohužel opustil náš zpěvák Honza (odjel pracovně do Ameriky) a tak jsme musely (tentokrát vynuceně) provést další pauzu. Honza se vrátil v roce 2007 a protože se mu stýskalo po Grace, přišel z nápadem opět oživit kapelu. V té době bohužel kytarista Petr řešil nějaké problémy a na kapelu neměl čas, rozhodl se Honza chopit se kromě zpěvu i kytary, což mu šlo výborně, a tak jsme během jednoho roku v této sestavě natočily promo CD "Reborn" (2007) a debutové CD "13 steps" (2008). Obě se točily ve studiu v Havlíčkově Brodě. Tyto opět putovaly k recenzím do zinů nejen tištěných ale i těch internetových. Ohlasy byly opět více méně pozitivní a tak jsme kromě koncertů dostaly např. nabídku od firmy Crystal production zúčastnit se kompilace klipů v časopise Pařát. Díky této nabídce proto vzniká náš první (a zatím jediný) klip "Burn In Hell. 
V sestavě Honza (kytara, zpěv), Daffy (bicí) a Roman (basa) fungujeme  tři roky. V roce 2011 Honza ale opět odjíždí do Ameriky a tak se na post kytaristy vrací Petr a mikrofónu se chopil basák Roman. V této staronové sestavě navštěvujeme po 14-ti letech studio Shaark a zde natáčíme promo CD "Syberyja." Následují opět nějaké koncerty. Vzhledem ktomu ale, že jsme již starší a máme více manželských a pracovních povinností, putuje kapela na tzv. vedlejší kolej a proto se z Grace stává jen taková okrajová "koníčkovská" záležitost. Pak ale přichází rok 2013 a my opět dostáváme chut hrát víc jak se říká "profesionálně."
Rok 2014 - situace je taková, že kytarista Petr opět řeší své soukromé záležitosti a tak ho natrvalo nahrazuje jeho synovec kytarista Jirka Janíček. S ním začínáme pomalu rozjíždět koncerty a také tvoříme nový materiál, který chceme natočit v roce 2015 jako plnohodnotné CD k našemu 20-ti letému výročí. 
Začátek roku 2015 - plníme naše sliby. Ve dnech 2. až 4.ledna navštěvujeme opět studio Shaark a v sestavě: Roman Křenek (basa, zpěv), Jirka Janíček (kytara) a Patrik "Daffy" Nejedlý (bicí) natáčíme 4 nové songy, které jsou ochutnávkou před slibovaným CD jež v tomto roce chceme natočit a vydat. Za 14 dní od natočení tohoto proma jsou ohlasy hodně pozitivní a tak se rozjíždí reklamní kampaň v zinech a časopisech a hlavně se snažíme kontaktovat vydavatele který by projevil zájem naše CD vydat.
Třešničkou na dortu je v březnu 2015 natočený oficiální videoklip ke skladbě "The Bullets Are Mine." Zde je na něj odkaz:
_________________________________________________________________
 
ROK 2016:
Pauza na dobu neurčitou.
! ! ! ! ! ! ! ! ! !