Petr Komár Soudek - O kapele | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Petr Komár Soudek alternative-classical music / Praha

Skladby v přehrávači

Pro přehrávání skladeb je třeba zapnutý javascript, flash plugin verze 9 nebo HTML5 kompatibilní browser.

  • Tahák - divadlo Na zábradlí 69 ×
  • Pád - film A. Klimta 49 ×
  • Gazdina roba - divadlo DISK 69 ×
  • Údolí včel - divadlo Strašnice 53 ×
  • Šedá - opera - Stavovské divadlo 41 ×
  • Fimfárum - film A.Klimta 31 ×
  • Oceán - skladba kapela Činna 34 ×
  • Golem - Teatro NoD 24 ×
  • Sklárna - tanec-film A. Klimta 23 ×
  • Popcorn - divadlo Strašnice 23 ×
  • Przygody Pędrka W. - divadlo Tarnow 25 ×
  • 60 - spot ČT 21 ×
  • Pornografie - divadlo Komedie 26 ×
  • Kopečkářky - dokument J.Sebechlebského 18 ×
  • Za okenicí 41 ×
  • S Hrůzou si nikdo nepovídá 27 ×
  • Kutul 23 ×
  • Karfiól 31 ×
  • Úmor 18 ×
  • Spolana - dokument film 15 ×
  • Kartínky 21 ×
  • Projev - hudba ke komixu 12 ×

Členové

Kontakty a odkazy

Z důvodů ochrany proti spamu jsou kontakty skryté a chráněné captchou. CAPTCHA je většinou různě zdeformovaný obrázek obsahující text, který má ověřit, zda u počítače sedí člověk anebo jde o robota. Robot totiž nedokáže rozpoznat text, který se na obrázku nachází. CAPTCHA slouží k tomu, aby automatizovaní roboti neposílali nevyžádanou poštu (tzv. spam) na uvedené emailové adresy.

Zobrazit kontakty

Dodatečné info

Bio a historie

            PETR SOUDEK  autorská hudba

 

-          r. 2015 scénická hudba pro divadelní představení Przygody Pędrka Wyrzutka               (Stefan Themerson) režie G. Gietzky, divadlo Teatrem im. Ludwika Solskiego w                Tarnowie

-          r. 2014 nahrává se skupinou Činna album Takový pěkný koníček

-          r. 2013 scénická hudba pro divadelní představení Pornografie (W.                                    Gombrowicz), režie G. Gietzky, divadlo Komedie

-          r. 2011 improvizovaná hudba ke scénické malbě A. Irmanovové

-          r. 2010 scénická hudba k dokumentárnímu filmu Spolana

-          r. 2009 scénická hudba pro divadelní představení Julius Ceasar                                         (W. Shakespeare), režie E. Bergerová,  Strašnické divadlo

-          r. 2008 scénická hudba pro divadelní představení Údolí včel (Vladimír Körner),              režie E. Bergerová,  Strašnické divadlo

-          r. 2006  scénická hudba pro divadelní představení Popcorn (Ben Elton), režie E.            Bergerová,  Strašnické divadlo. Živá nahrávka improvizací k němým filmům                        Křižník Potěmkin, Metropolis, Tabu.

-          r. 2005 scénická hudba pro animovaný film Sklárna, režie Aurel Klimt                                ( pro EXPO 2005), 1999 vydává se skupinou Činna u nakladatelství Indies                          druhé album ČinnaVítr a ticho sním 

-          r. 2004 komponování  opery ŠEDÁ na libreto M.Wanka pro ND premiéra                            28. 2. 2005 v rámci projektu Bušení do železné opony ve Stavovském divadle                    v režii E. Bergerové.

-          scénická hudba pro literární pásmo Andaluský samotář v režii E. Bergerové

-          r. 2003 scénická hudba pro divadelní představení Golem (G. Meyrink), režie E.                Bergerová,  divadlo NOD.

-          natáčení autorského písňového alba Činna a Johannes Langer

-          r. 2002 komponuje a natáčí hudbu pro anim. pohádku Nebojsa z pentalogie                    Fimfárum Jana Wericha, režie A. Klimt. Nominace na Českého lva v kategorii                nejlepší filmová hudba 2002

-          scénická hudba pro divadelní představení Tahák (J. C.  Carriére) , režie Eva                    Bergerová, divadlo Na zábradlí

-          r. 2001 scénická hudba k divadelnímu představení Gazdina roba (G.                                Preissová),režie David Švehlík, divadlo Disk

-          od 1. 1. 2000 zastupován OSA

-          r. 2000 spolupracuje s Johannesem Langerem (Vídeň) a připravují se skupinou              Činna nový hudební repertoár. Vedle židovských tradicionálů  zhudebňují                          v původních jazycích i světové básníky, např. Ch. Morgenstern, J. Prévert, V.                      Hugo aj.

-          r. 1999 scénická hudba k dokumentárnímu filmu Jána Sebechlebského                            Kopečkářky

-          scénická hudba pro animovaný film Pád, režie Aurel Klimt (Česká televize)

-          v r. 1999 vydává se skupinou Činna u nakladatelství Indies druhé album Činna –            Vůz se senem

-          r. 1998 zhudebňuje interaktivní verzi komiksů Petra Totha pro časopis Quo

-          r. 1997 ve spolupráci s Chrámovým sborem sv. Ducha a jeho dirigentem                      Karlem Loulou komponují společný program propojení sborové sakrální hudby a              vlastních autorských písní

-          u vydavatelství Black Point vychází debutové album Činna – Čtvrtek. Videoklip                na píseň Tři noci z tohoto alba v režii Zdeňka Tyce obsadil 1. místo                                  v televizním  pořadu „60“

-          r. 1995 s Hmyzákem zakládá skupinu Činna, která je označována termínem                   „radikální šanson“

-          r. 1994 zakládá písňové duo Hoši z Bundeswehru se Zdeňkem Hmyzákem                      Novákem a zhudebňuje jeho texty. Spolupracuje s Kvartetem doktora                                Konopného  a účastní se hudebních improvizací k dramatizacím a recitacím                      Radomila Uhlíře v Českém rozhlase. Hudebně doprovází i divadelní                                  improvizace Ester Kočičkové.

-          začátkem 90. let se členy pražského souboru Ženy obnovuje alternativní                            divadelně hudební spolek Atlas hub, se kterým vystupují na scénách                                 pražských  klubů. Současně se stává také členem výtvarné skupiny Kučera.

-          v polovině 80. let spoluzakládá undergroundovou skupinu Fa, se kterou                            zhudebňuje texty neznámých básníků 

Diskografie:

                     1995 BLACK POINT CD SAMPLER  Black Point

                     1996 ČINNA - ČTVRTEK    Black Point

                     1999 CZECH ALTERNATIVE MUSIC VOL VI.  Indies Records

                     2000 ČINNA - VŮZ SE SENEM   Indies Records

                     2002 PODOBIZNY  vlastním nákladem       

                      2005 ČINNA - VÍTR A TICHO SNÍM vlastním nákladem

                      2010 PODOBIZNY II  vlastním nákladem

                      2015 ČINNA – TAKOVÝ PĚKNÝ KONÍČEK Guerilla Records