Pandemia - O kapele | Bandzone.cz
BZ si odteď na mobilu užijete lépe díky partnerovi redesignu GoGEN.

Pandemia death-metal / Cheb

Sledovat

Bandzone.cz Tip týdne

28. září 2009
Playlist kapely
0:00 / 0:00
  • Pandemia - The Outbreak (Riven 2005)
    Nezařazeno
  • Pandemia - Riven (CD Riven 2005)
    Nezařazeno
  • Harlots Of War (CD 2015)
    Nezařazeno
  • Rotting In Mold - CD 2015
    Nezařazeno
  • Broken Soul Of The Dying Soldier-feat. W.Sorychta - Instrumental
    Nezařazeno
  • Zyclon B (org.1997-rerecorded 2015)
    Nezařazeno
  • Godless Bitch 2015
    Nezařazeno
  • CD Feet Of Anger 2009 - The Void
    Nezařazeno
  • CD Feet Of Anger 2009 - Anger-Of-Blood
    Nezařazeno
  • CD Feet Of Anger 2009 - Progeny´s Debt
    Nezařazeno
  • CD Feet Of Anger 2009 - Twisted Faith
    Nezařazeno
  • CD Feet Of Anger 2009 - Locus Delicti
    Nezařazeno
  • CD Feet Of Anger 2009 - Blind Sense
    Nezařazeno
  • CD Personal Demon 2002 - Devious Omen
    Nezařazeno
  • CD Riven 2005 - Dispirited (Instrumental)
    Nezařazeno
  • CDSpreading The Message 1999 - Created Again
    Nezařazeno
  • CD Spreading The Message (1999) Stiffness
    Nezařazeno
  • CD Spreading The Message 1999- Spreading The Message
    Nezařazeno

Členové skupiny

Nástrojové obsazení: Kytara
Nástrojové obsazení: Zpěv
Nástrojové obsazení: Baskytara

Kontakty a odkazy

Dodatečné info

PANDEMIA -  Discography:

Prach na Očích (Demo 1995)
Dance in Vicious Circle (Demo 1997)
The Message from the Death Metal Empire (EP 1999)
Spreading The Message (CD 1999)
Personal Demon (CD 2002)
Riven (CD 2005)
Pandemic Mission to Latin America (DVD 2007)
Feet Of Anger (CD 2009)                                                                                                            
At the Gates Of Nihilism (CD 2015)

====================================================================

2009: Feet of Anger (CD) - War Anthem Records

CD obsahuje 12 "stop hněvu" v celkové délce přesahující 50minut!

K sehnání v běžné metalové distribuci, na koncertech Pandemia nebo u War Anthem Records

DVD - Pandemic Mission to Latin America 2007
(DENIE PRODUCTION)

DVD obsahuje:
Pandemic South American tour
Demonic Latin American tour
Videoklipy: Devious Omen, Riven
Foto galerie, Speciálníl bonus, Trailer k DVD, Diskografie, Koncertní historie
Titulky: English, Spanish
Celkový čas : 147 min

K sehnání  na www.pandemia.cz , nebo na www.denie.cz

Riven (2005, Evropa a USA: Metal Age Productions, Latinská Amerika: Hurling Metal, Raw Force, Hybrid Music)

sestava:
Michal - zpěv, Jarda - basa, Pavel - bicí, Alex - kytara

skladby:
Riven, Stream of Destinies, Weight of Wisdom, Us And Them, Legion Beneath, Dispirited, Place Under the Sun, Outbreak, All Alone

Texty pro Riven

V PRODEJI U METAL AGE PRODUCTIONS ,


Personal Demon (2003, Lost Disciple Records) +Latinská Amerika - licence.

sestava: Michal - zpěv, Jarda - basa, Pavel - bicí, Alex - kytara

skladby:
Shores of Agony, The Right Path, Devious Omen, Personal Demon, Sins of my Blood, Demonic Time, In this World, Father of the Lie, Erased from the Earth. + CD-Rom prezentace od www.brutalism.com

Texty pro Personal Demon

K SEHNÁNÍ U LOST DISCIPLE RECORDS


Spreading the Message (2000, Lost Disciple Records)

sestava:
Michal - zpěv, Jarda - basa, Tom - bicí, Alex - kytara

skladby:
Intro, Stiffness, Majestic Suffering, Free Strokes, Intro, The Tones
Are Weaker, Slavemind, Leaves in the Storm, Intro, Spreading the
Message, Presentiment of the Souls, Created Again, Outro

Demos and EP.....

The Message from the Death Metal Empire (EP 1999) Vyšlo v Řecku na MC!

Dance in Vicious Circle (Demo 1997) Vyšlo u Anti Nazi Prod. v ČR na MC!

Prach na Očích (Demo 1995) Vyšlo vlastním nakladem v ČR na MC!

 

 

 

Bio a historie

Červenec '95. V sestavě Mathew - zpěv, Alex - kytara, Jarda – basa a Pavel - bicí se začíná psát historie nové death metalové kapely Pandemia.

Září  '95.  Po třech měsících skládání skupina nahrává tří písňovou demoverzi " prach na  očích".

Listopad '96. Po vzájemné dohodě odchází Mathew a na nový post zpěváka přichází Michal alias "Medvěd".

Leden '97. Další demo “Dance in Vicious Circle” obsahujte  5 písní převážně ve středním death metalovém tempu. Pro podporu tohoto dema  Pandemia odehrává mnoho koncertů.

Duben  '97. Pandemia vyjíždí na jejich první  turné  po velkých městech v Čechách a na Slovenku společně s Vader a  Krabathor. Po tomto  turné Pavel odchází do jeho vlastní skupiny. Jeho post obsazuje nový bubeník Tom.

Červen '97. Česká undergroundová firma Anti Nazi Productions vydává audio kazetu "Dance in Vicious Circle" jako split s další českou death metalovou  skupinou s názvem Exhumace. První náklad 1000 ks je rozebrán během několika měsíců.

Listopad  '97 Pandemia hraje v Plzni na velkém Deathvastation Festu s Six Feet Under, God Dethroned...

Prosinec  '97. Po více než 50. odehraných koncertech Pandemia uzavírá tuto sezónu s Kreator, Dimmu Borgir,  Krisiun a Krabathor na metalovém vánočním koncertě v Praze na Brumlovce před 2000. fanoušky.

Červen  '98. Pandemia má čest si zahrát před legendární floridskou  kapelu Death v Praze -Haenkařská Hala Slavie!

Září  '98. “Dance in Vicious Circle” je vydaný v Litvě jako plit MC s Jihoafrickou kapelou Groinchurn. Náklad tohoto raritního vydání je
opět limitován 1000ks a je téměř ihned vyprodán, převážně v zemích bývalého východního bloku.

Říjen  '98. Pandemia nahrává tři nové kompozice. Následně hledají vydavatele, který by měl zájem o vydání jejich debutního CD. Připravené skladby jsou mnohem rychlejší a vyzrálejší  než dosud...

Prosinec '98. Po mnoha odehraných koncertech v Čechách se skupina začíná objevovat také
v zahraničí. Během roku ' 98 se ukazují v zemích jako Belgie, Holandsko, Německo,  Polsko a Slovenská republika.

Červenec '99. Kapela dostává nabídku ke smlouvě na dvě alba od Lost Disciple Rec.z USA. Na konci července dochází k podepsání smlouvy na dvě desky u této firmy, která zajišťuje kapele celosvětovou distribuci.

Srpen  '99. Pandemia hraje na tehdejším největším domácím metalovým festivalu Dynamo-North Power Jam společně s Napalm Death, Sodom, Dog Eat Dog, Tankard...atd  , před davem čítající 4000 fanoušků!

Září '99. Všech devět skladeb  připravených na debut jsou natočeny v Gallery Sound studiu. Po několika  měsících čekání na vydání připravené desky, Adenon Productions z Řecka vydávají tři písňový materiál z' 98 včetně dvou bonusových věcí.

Prosinec  '99. Debutní   album "Spreading the Message" spatřuje světlo světa!!!
První náklad 3000 ks je po roce téměř vyprodán.

Únor '00.  Pandemia koncertuje na podporu "Spreading the Message" v Polsku hned následují další koncerty v Belgii (Death Fest s Vader a Rebaelliun), Německo, v Česku a Slovenské republice.

Duben  '00. Kapela poprvé vyjíždí na dva velké prestižní festivaly do Španělska a Portugalska, kde sklízí velké ohlasy.

Červen/Červenec ' 00. Pandemia hraje na Summer Clash  turné po celé Evropě (Francie, Německo, Holandsko, Belgie, Polsko, Bělorus, Slovensko, Rakousko, Chorvatsko, Slovinsko, Švýcarsko, Španělsko) společně s Vader, Vital Remains, Fleshcrawl a Rebaelliun. Turné trvá téměř celý měsíc a představuje se tak fanouškům po celé Evropě a zejména Běloruská zastávka v hlavním městě Minsk patří do té doby ke koncertním vrcholům kapely.

Listopad '00. Pandemia nahrává coververzi Morbid Angel's "Maze of Torment" na oficiální tribute album u firmy Hellfire Records.

Prosinec '00. Pandemia vyjíždí na Španělsko/Portugalské turné spolu s Polskou skupinou DEVILYN.

Leden '01. Tom se rozhodl opustit skupinu kvůli zdravotním potížím, které mu nedovolují  hrát rychlý a intenzívní styl.

Březen '01. Pandemia hraje Holandsko/Belgie/Itálie mini turné s hostujícím bubeníkem Marthusem - (Mantas ex -Venom), dnes Cradle of Filth.
 
Duben  '01.  Do kapely se vrací staronový bubeník Pavel, který hrál v kapele v letech 95-97 a ihned se Pandemia vrhá na skládaní nového materiálu pro nové album.

 
Listopad '01. Skupina natáčí druhý album ve studiu "Propast" u Petra Jandy. Album se jmenuje "Personal Demon" a obsahuje 9 věcí. Produkce se ujímají známí zvukaři Petr Acerman a P. Václavek , což je na výsledném zvuku opravdu znát.

Srpen '02. Pandemia odehrává další evropské turné, tentokrát ve společnosti legendární americké bandy  INCANTATION!  Další cesty následují s KRABATHOR v září a s Flesless v říjnu.

Prosinec '02. "Personal Demon" vychází u Lost Disciple Records.

Leden '03. Pandemia vyjíždí na své  první  Headliner turné  Demonic European Tour Part I , tentokrát po Evropě s kapelou Natron z Itálie. Turné zahrnuje Čechy, Polsko, Německo, Holandsko, Belgie a i nová  místa jako Londýn (UK) nebo jih Itálie.

Březen - Květen '03. Na  Demonic Latin American tour 2003 Pandemia odehrává největší latinskoamerické turné, které metalová skupina vůbec kdy odehrála. Dvou a půl měsíce trvající turné zavádí kapelu do zemí jako Brazílie, Uruguay, Argentina, Chile, Peru, Ecuador, Kostarika, Nicaragua, Guatemala, Salvador a Mexiko. Většina koncertů byla vyprodaná (návštěvnost se pohybuje kolem 400-900 lidí) a Pandemia tak na Latinském kontinentě úspěšně rozšířila své Death Metalové poselství před naprosto strhujícím a divokým publikem!

Říjen '03. Druhá část Demonic European tour je připravená. Hraje se tentokrát ve Francii a Itálii. Opět s velkými přáteli Natron z Itálie. Kocerty jsou velice uspěšné.

Prosinec '03. První video klip ke skladbě Devious Omen  je hotov. Je vytvořený ze záběrů natočených během Demonic Latin American tour 2003. Klip je k vidění v české televizi, v televizi Očko, dalších kabelových televizí a je také k dispozici ke stažení na webových stránkách.

Prosinec '04.  Skupina natáčí své  třetí album v Gallery sound a LK Audio studiu s producentem Jardou "Bob Death" Brouzdou.

Duben '05. Pandemia hraje na velmi prestižním koncertu před Morbid Angel v Praze!

Duben/Květen '05. Druhé turné v zámoří následuje po vydání Riven v Jižní Americe. Tentokrát se jedná o 6 zemí na jihoamerickém kontinentu. Pandemia hraje i na nových místech jako Venezuela a Kolumbie.
Během tohoto turné vychází CD Riven  licenčně v Latinské Americe u třech firem :Hurling Metal Prod., Raw Force Prod. a Hybrid Music. V Buenos Aires Pandemia tuto desku křtí.
 
Květen '05. Riven je vydaný v Evropě a USA u Metal Age Productions.
 
Srpen '05.  Je natočen videoklip k titulní skladbě Riven. Následně je odvysílán ve všech metalových pořadech. Je také ke stažení na stránkách kapely.
 
Září  '05.  Pandemia slaví 10 let existence na výročním koncertě doma v Chebu společně s přáteli Torr (ti desku Riven na tomto koncertě také křtí), Hypnos a Blackmailers.

Prosinec '05. Alex, jeden ze zakládajících členů skupiny, odchází z kapely z osobních důvodů.

Leden '06. Pandemia má nového kytaristu jménem Vlasta alias "Kerry King" . Aktuální sestava je tedy Michal – zpěv, Jarda – basa, Pavel – bicí,  Vlasta - Kytara.
 
Březen  '06.
Kapela premiérově vystupuje s novým kytaristou  na festivalu Metalmania (+ U.D.O, Nevermore, Soilwork, Therion) ve Zlíně- hala Novesta.
 
Duben '06. Pandemia vyjíždí do Německa na "Necrophagous Eastern Tour".

Červen '06. Na webových stránkách je ke stažení ukázka z chystaného DVD z druhého zaoceánského turné.

Září '07. Vychází DVD Pandemic Mission to Latin America 2007 , které mapuje celý průběh obou turné v Latinské Americe. Více se dozvíte v obsáhlé recenzi v magazínu whiplash nebo klikněte na tento odkaz, kde je popis DVD, náhled obalu, trailer a možnost objednání.

Duben 07´- Poprvé s novým kytaristou v sestavě Vlastou natáčí ve studiu dva nové songy!


Únor 08´ - Kapela začíná intenzivněji pracovat na nových skladbách pro nadcházející album,
 na zpěvových linkach se uz podílí nová posila Jirka Krš.


Březen 09´ Pandemia podepisuje nahravací smlouvu s německým vydavatelem War Anthem Records!


Duben 09´ Evropské turné po boku Pessimist (u.s.a) se opravdu povedlo a kapela na něm prvně otestovala
par nových skladeb!


Červenec/Srpen 09´ Kapela nahrává v německém studiu Stage One nové album s věhlasným producentem Andy Classenem !

Říjen/Listopad  09´ Dlouho očekévané čtvrté v pořadí nové album Feet Of Anger konečně vychází u WAR ANTHEM Rec. s celosvětovou distribucí!

Duben 10´  Kapela představuje nové album Live  v Praze na jednom podiu společně s BOLT THROWER a ROTTING CHRIST!

Září 10´  PANDEMIA slaví 15 let  velkým výročním koncertem na domácí půdě v Chebu s vzácnými hosty MASTER , NECRONOMICON !

Červen-Srpen 11´- Kapela hraje na festivalech  - Death Feast (Německo),Obscene Extreme (Trutnov)...

Listopad 11´ Kapela vyráží na evropské  turné s DEBAUCHERY  a spol. a to s novou posilou Vitalim na postu kytaristy!

Červen 13´ - PANDEMIA se zavírá do zkušebny a až do konce roku intenzivně pracuje na předprodukci nového alba!

Leden 14´  - PANDEMIA nastupuje do studia a natáčí své 5 řadové album s producentem Waldemarem Sorychtou!

Červenec 14´ kapela dokončuje práce na novém albu.

Únor 15´ vychází nové v pořadí páté album At The Gates Of Nihilism u dánského labelu Mighty Music s celosvětovou distribucí Target Group!

Říjen 15´ turné s NO RETURN po Francii,Belgii a Holandsku.

Listopad 15´-  kapela odehraje na domácí půdě  výroční koncert PANDEMIA 25 let, společně se spřátelenými Root,Hypnos,Coward.

Listopad 17´-  Kapela odletá na uspěšné jihoItalské Tour.