Lord Alex - O kapele | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Lord Alex punk-rock / Bratislava

„NOVÝ ALBUM!!!“

Skladby v přehrávači

Pro přehrávání skladeb je třeba zapnutý javascript, flash plugin verze 9 nebo HTML5 kompatibilní browser.

Členové

Kontakty a odkazy

Dodatečné info

  Zostava:  
  Veslo - spev
  Roman K - gitara, vokál
  Kubo - bass, vokál
  Peter Hrabě - gitara, vokál
  Martina Joy - bicie

Fotka Lord Alex.                                 ---------www.lordalex.bandcamp.com-------------

 -----------www.facebook.com/lordalexpunk--------------

Diskografia:

Dni a noci (1988) Inflagranti rec.,demo kazeta

Láska a mier (1989) Inflagranti rec., demo kazeta

Žiadne pravidlá (1989) Inflagranti rec., demo kazeta

Krvavý odchod (1990) Allordex rec., Live kazeta

Nepochopení (1992) Allordex rec., výber z demáčov a live nahrávok

Každý svojou cestou (2003) Allordex rec., Live 2001, CD

Televízna rodina (2006) Allordex rec., CD

Každý potrebuje...VIAC! (2009) Allordex rec./ Inflagranti rec., CD digipack

Nové cesty (2018) Allordex Records, CD digipack / Vinyl 

 

Kompilácie:

Punk Rock Made In Slovakia vol.1  "Všetci sme..."  (2000) Universal Music.

Slovak Underground Punx Attack vol.2  "Dni a noci"  (2006) Hirax records

Punk Rock Made In Slovakia vol.6  "T.V.Rodina"  (2007) Musica

 

 

Bio a historie

1986-1987

V Bratislave vznikajú a usilovne skúšajú kapely KRACH a BARBUS. KRACH prešiel viacerými personálnymi zmenami. Zostava sa stabilizuje v roku 1987:Miro“Mladý Ledo“ Lederleitner-gitara, spev; Peter  “Gulatý“ Guláš - spev; Martin “Rigo“ Pollák- basa, spev a Fero Borbely- bicie. BARBUS založili spolužiaci Maroš “Veslo“ Veselský- spev; Miro “Mikko“ Šimboch- bicie a Erik “Erino“ Dritomský- gitara. Neskôr sa pridáva Robo “Šeňo“ Schonhauser- basa. 

1987

September : Prvý koncert obidvoch skupín sa koná v garázi v Jurajovom dvore(Bratislava). Obecenstvom sú asi 30-ti kamoši.

 

Druhý a zároveň posledný koncert Barbusu a Krachu bol ohlásený ako verejná skúška Zóny A a konal sa v skúšobni skupín Zóna A a Tlak, ktoré mali byt hlavným bodom programu. Prišlo ale príliš veľa ľudí z celej republiky a nejako sa to zvrhlo. Ako prvý odohral Barbus. Počas vystúpenia Krachu (asi po 3-tej skladbe) zasahuje polícia v hojnom pocte za asistencie policajných psov. Mnoho účastníkov a tiež členov kapiel je zadržaných a do rána vypočúvaných na policajnom oddelení “Dva levy“.

November : Rozpad obidvoch skupín.

Vytrvalí členovia Veslo, Mladý Leďo, Rigo, Gulatý sa často stretávajú v skúšobni a hrajú piesne od Krachu a Barbusu. To však nestačí a tak spontánne vznikajú nové skladby. Všetci okrem Vesla sa striedajú za nástrojmi a už je jasné, že vzniká nové zoskupenie, ktoré zatiaľ nemá názov.

1988

Marec : Prvý koncert v tejto zostave, zatiaľ stále bez mena v Drahovciach pri Piešťanoch po boku skupín Zóna A, Bez ladu a skladu, Karpatské Chrbáty, Slniečko a iné.

 

Apríl : Rigo rukuje na vojnu a zostava sa stabilizuje príchodom ex- Barbusáka Mikka- bicie; Veslo- spev; Mladý Leďo -gitara, spev; Gulatý -basa, spev.

Skupina sa nazvala LORD ALEX podla basáka Zóny A Brana Alexa. Názov vznikol ako paródia, keďže Braňo sa takto nechal oslovovať a obliekal sa ako Lord.

 

Jún : Gulatý začal hrať zároveň aj v Mladých Rozletoch.

 

August : Prvé ozajstné vystúpenie pod názvom LORD ALEX vo VŠ Klube na Konventnej s kapelami KOSA Z NOSA, MLADÉ ROZLETY a POKRYTCI.

Hrať sa začalo už o 13:00 kvôli obavám pred políciou po razii v Horskom parku.

September : Nahrávanie prvého dema “Dni a noci“ v skúšobni na Lackovej 5.

1989

Január : Mikko hrá zároveň aj v hc/metalovej Anestezii.

 

Marec : Nahrávanie druhého dema “Láska a mier“ v skúšobni Davovej Psychózy.

 

Apríl : Mladý Leďo (dnes premenovaný na Lumpa Čupeho) rukuje na vojnu. Jeho miesto úspešne zaujal Dušan Palko, dôverne zvaný Big John, ktorý predtým nehral  v žiadnej skupine. 

Leto : Mikko končí v Anestézii. 

Október : LORD ALEX vystupuje na prvom veľkom punkovom festivale v Československu „Punk Eden“ v Prahe po boku zoskupení ako PLEXIS, ZONA A,TRI SESTRY, M.R.,TELEX, NASROT, S.P.S. a iné. 

December : Nahrávanie dema “Žiadne pravidlá“ 

1990

Novým členom kapely sa stáva gitarista Janči Rebro(ex- VOLNÝ SPÁD).Nastáva aj zmena v hudobnom a ideovom zameraní pod vplyvom anarchopunku, hlavne CRASS. 

Apríl : Rozpad po koncerte v Albrechte. Príčinou sú protichodné názory  clenov na ďalšie smerovanie kapely a tiez narastajúca Jančiho drogová závislosť.

Guláš pokračuje v Mladých Rozletoch a neskôr aj v Karpine.

Big John a Janči zakladajú s bubeníkom M.R. Stefanom projekt STUPID. Big John neskôr založil TORNADO LUE. 

Mladý Leďo (Lump Čupe) sa po návrate z vojny v apríli 1991 stáva basákom ZÓNY A.

Do Zóny prichádza aj bubeník Mikko. 

1998

Začiatok : Big John sa vracia  po roku z Austrálie a spolu s Veslom obnovujú činnost ako LORD ALEX. Zostavu dopĺňajú Rasťo „Filter“ Harvan- basa a Kubo „Trtil“ Minárik na bicích. 

Apríl : Vystúpenie na „Rock proti Mečiarizmu“ v divadle Stoka. 

Jún : Ďalší koncert v Stupave (na bicie hrá Brano „Špako“ Špacek(ex- KOSA Z NOSA)). Predkapelou sú Iné Kafé... 

Leto : Big John odlieta naspäť do Austrálie. Veslo zakladá novú skupinu ZIGAUNER : Veslo- spev, Martin Zvada- gitara(ex- KOLAPS), Maja Benciová- basa, Špako- bicie. Špaka za bicími neskôr strieda Kubo Trtil.

Kapela sporadicky funguje až do roku 2001. 

2001

Leto : Opätovné obnovenie Lord Alex- u. Tento krát takmer v pôvodnej zostave: Veslo- spev, Mikko- bicie, spev,  Lump Čupe -gitara ,spev, Maja Benciová- basa .Pôvodne len kvôli spomienkovému koncertu s M.R. 

November : „Koncert pre pamätníkov“ v ELAM- e s M.R. a hosťom Rozporom. Koncert je kompletne zachytený na CD „Každý svojou cestou“(vychádza v r.2003) 

2002

Január : Koncert v Hellraiser- i. Mikko a Lump potom pokračujú už len v Zóne. 

Február- August : Zopár koncertov v zostave Veslo, Kubo Trtil, Maja, Martin Zvada. 

November : Zostava okolo Vesla sa kompletne mení za výdatnej pomoci členov M.R.: Peter Deák – gitara, spev, Peter Guláš - basa, spev, Lojzo Horník –bicie, spev. 

2004

Ďalším členom sa stáva druhý gitarista Lubo  „Šándor“ Jašek (ex- KIX,TOTAL PRIMITYF) 

August : Guláš nestíha hrať v troch kapelách- (M.R., Karpina, Lord Alex),a tak ho vystriedal nový basák Vlado „Moshe“ Bohmer (ex- EVA BRAUN, NIHIL OBSTAT, TOTAL PRIMITYF) 

December : Po nezhodách odchádza nespokojný Šándor. 

2005

Začiatok : Za nového člena je prijatý Majo„Harry Potter“ Mašura (ex- DONKEY TEA) a zároveň Deáka strieda Roman „Al Sapienza“ Klubal.

Lojzo odchádza do Konfliktu a za bicie v Lord Alexe si sadá ex- Konflikťák Peter „Standard“ Štenda. 

September : Harry Potter nezvláda psychický tlak a radšej balí švestky. Postu druhého gitaristu sa chopí Peter „Puky“ Devinský (ex- Mladé Rozlety). 

Október- November : Konečne nahrávanie prvého štúdiového albumu „Televízna Rodina“ v Revolver studio. Produkuje ho Martin „Revo“ Revický a kapela samotná.  

2006

Január : Štendu za bicími nahradila dlhoročná kamoška kapely Martina „Marta“ Krajčovičová.

 

2007

Apríl : Natáčanie a strihanie prvého videoklipu "T.V. Rodina" 

Máj : Účinkovanie v televíznej relácii Metro na STV 2 spolu s kapelou KAKTUS 

Máj-Jún : Spoločné slovenské turné so spriatelenými VANDALMI. 

2008 (jeseň) - 2009 zač.

Práca na nových skladbách/príprava nového CD a nového programu

Na jeseň 2009 (september- november) je plánované slovenské turné so Zhodou Náhod.

2009

Júl: Nahrávanie albumu "Každý potrebuje...VIAC!" v LavaSound Studios.Producent Marek Rakovický a Lord Alex.

September: Vydávame album ako digipack na vlastnej D.I.Y. značke Allordex rec. v spolupráci s Inflagranti rec. a Street Style Shop.

Od 19.septembra začína spoločné víkendové turné so Zhodou Nahod.

Október: Asi týždeň po koncerte v Poprade odchádza z kapely basák Moshe, ktorý je nahradený Hadom (gitarista Adacty)

November: Na koncerte v Banskej Bystrici si gitarista Roman K. zlomil ruku a na druhý deň po koncerte v Košiciach si Had privrel ruku do dverí dodávky.

Posledné 4 naše koncerty boli kvôli zraneniam odrieknuté.

Takže sumár nášho turné je: Z 11 dohodnutých koncertov sa uskutočnilo 6 // 1 člen z kapely odišiel - 1 nový prišiel // 2 členovia utrpeli zranenia rúk. 

2009 -2013

Veslo zakladá a pôsobí v kapele Heretix (spolu s ex-bubenikom Lord Alex Mikkom, ďalej Hadom (Adacta) a Lichtlem (Beton))

Kapela vydala v roku 2011 album „Obdobie neistoty“

 

2013

Jún: Koncert k 25.výročiu kapely v Bratislavskom Randal Clube.

Hrala súčasná zostava: Veslo, Roman, Martina, Puky a pôvodná zostava z roku

1988: Veslo, Mikko, Lump Čupe, Guláš + výpomoc Roman K.

 

2014

Február: V novej skúšobni a v novej zostave začíname usilovne skúšať staré songy a tešíme sa hlavne na tie nové. 

Nová zostava:

Veslo - spev

Roman K. - gitara, spev

Peter Hrabě - gitara, spev

Kubo Bedla - bass, spev

Martina – bicie

 

2014 – 2017

Nejaké koncerty, ale hlavne práca na novom materiále.

 

2017

Finišujeme s novými skladbami. Výsledkom je cca 15 songov, z ktorých vyberáme 12 na nový album s názvom „Nové cesty“

Apríl - Jún: Nahrávanie nového albumu v PULP STUDIO a FATMUSIC STUDIO.

Vydanie je plánovane na vinyle a CD na jeseň 2017.

Na jeseň je naplánovaná tiež séria koncertov po Slovenských mestách.