VLADIMÍR MERTA & HROMOSVOD | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace
Sdílej koncert dál:
lis čt 21

VLADIMÍR MERTA & HROMOSVOD

-

Zámecký Klub

Hranice I-Město, ČR

150 Kč
Základní stavební kamen českého písničkářství Vladimír Merta a dvakrát mladší muzikanti z pražského folk-rockového Hromosvodu spojují své síly v sérii společných koncertů napříč republikou. „Ondřej Fencl napsal email, že by mi rád poslal desku Hromosvodu. Já na to: přijď dnes večer do Kaštanu, zahrajem si a je to! A bylo to,“ vzpomíná Merta na iniciační zážitek z loňského jara. „Hráli jsme bez zkoušení celou hodinu. To se může stát leda tak Dylanovi. Nebo mně.“ Vřele přijatý koncert pak vyústil do dlouhodobější spolupráce a posléze i do kooperace s Hromosvodem „v plné polní“.
Základem playlistu jsou Mertovy nesmrtelné písně ze 70. a 80. let. (Chtít chytit vítr, Astrolog, Praha magická, Kocovina, Vzdálené výstřely…), v jistém smyslu se za doprovodu kapely a v duu s klavírem jedná o návrat k písničkovosti, tak jak ho ostatně protagonista předvádí na povedeném cd Ponorná řeka.
Správci koncertu:
hv.v