Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Five O´clock Tea rock-alternative / Praha

Skladby v přehrávači

Pro přehrávání skladeb je třeba zapnutý javascript, flash plugin verze 9 nebo HTML5 kompatibilní browser.

  • Introclock Tea- To dobrý je v nás (2016) 1 471 ×
  • Proč?- To dobrý je v nás (2016) 1 402 ×
  • Lovec Štěstí- To dobrý je v nás (2016) 1 127 ×
  • Měsíc- To dobrý je v nás (2016) 961 ×
  • Konspirační Teorie- To dobrý je v nás (2016) 887 ×
  • Ya Basta!- To dobrý je v nás (2016) 868 ×
  • Kurtizána- To dobrý je v nás (2016) 844 ×
  • Šrámy- To dobrý je v nás (2016) 717 ×
  • Cesty- To dobrý je v nás (2016) 710 ×
  • Přání- To dobrý je v nás (2016) 626 ×
  • Blbej den- To dobrý je v nás (2016) 613 ×
  • To dobrý je v nás- To dobrý je v nás (2016) 763 ×
  • 01 Oheň - Frčíme si na páru (reedice 2012) 12 285 ×
  • 02 Bestie - Frčíme si na páru (reedice 2012) 9 148 ×
  • 03 Helmut - Frčíme si na páru (reedice 2012) 10 032 ×
  • 04 Hrady z písku - Frčíme si na páru (reedice 2012) 8 482 ×
  • 05 Poker fake - Frčíme si na páru (reedice 2012) 7 428 ×
  • 06 Euforie - Frčíme si na páru (reedice 2012) 6 391 ×
  • 07 Slova - Frčíme si na páru (reedice 2012) 5 658 ×
  • 08 Slunovrat - Frčíme si na páru (reedice 2012) 6 200 ×
  • 09 Rituál - Frčíme si na páru (reedice 2012) 5 252 ×
  • 10 Mary Ann - Frčíme si na páru (reedice 2012) 4 804 ×
  • 11 Yuppex 2K12 - Frčíme si na páru (reedice 2012) 4 520 ×

Členové

Nástrojové obsazení: Kytara, Doprovodný zpěv
Nástrojové obsazení: Baskytara
Nástrojové obsazení: Zpěv
Nástrojové obsazení: Kytara, Doprovodný zpěv
Nástrojové obsazení: Zpěv, Rap
Nástrojové obsazení: Bicí

Kontakty a odkazy

Dodatečné info

Bio a historie

Five O’clock Tea je šestičlenná parta, o jejíž energickou smršť na pódiu se stará zpěvačka Morgan a rapper Fiki. Masivní zeď kytar staví kytaristé Richie a Dirt, přičemž hutné basové základy jim staví basák Honza. Nekompromisní hudební diktát pro tenhle crossoverový nářez zajišťuje svými nemilosrdnými ranami do bicích bubeník Pavloj. Five O’clock Tea fungují od roku 2005 a na svém kontě mají stovky klubových
i festivalových koncertů, několik klipů, jedno EP – „Sám sebou“, desky „Třeba se najdou“, „Frčíme si na páru“ a naposledy vydanou „To dobrý je v nás“, kterou aktuálně prezentují na svých koncertech.

 

Současná sestava

Dirt – kytara, vokály

Fiki – rap, zpěv

Honza – basa

Morgan – zpěv

Pavloj – bicí, samply

Richie – kytara, vokály, samply

 

Diskografie

2006 - Sám sebou (EP  - 7 skladeb, 2 remixy)

2009 - Třeba se najdou (CD - 12 skladeb)

2011 - Frčíme si na páru (CD - 10 skladeb)

2012 - Frčíme si na páru (CD reedice - 11 skladeb)

2015 - Ekompilace 2015 (CD - 2 skladby)

2016 - To dobrý je v nás (CD – 12 skladeb)

 

Historie

Kapela oficiálně vznikla roku 2006 vydáním EP Sám sebou, neoficiální vznik se datuje již na podzim roku 2005.

 

Úspěchy

  • finalisté Rock Café Contest 2006
  • semifinalisté Jack Daniel´s Music 2006
  • finalisté Coca-cola Popstar 2007
  • vítězové Rock Nymburk 2009

 

Koncerty

Od roku 2006 jsme odehráli stovky koncertů po celé republice a máme za sebou koncerty/celá turné s kapelami:

 

  • Cocotte Minute
  • Divokej Bill
  • Dog Eat Dog (USA)
  • Gaia Mesiah
  • Horkýže Slíže
  • Lety Mimo
  • Lola běží/LOLA
  • Matahari
  • Medvěd 009
  • Post-It
  • Rybičky 48
  • Status Praesents
  • Vypsaná Fixa
  • Wohnout
  • Zakázaný ovoce

a další

 

Během své existence jsme vystoupili na předních českých festivalech:

 

  • Barvy Léta
  • Basinfirefest
  • Benátská!
  • Keltská noc
  • Masters Of Rock
  • Miss Agro
  • Rock For People
  • Slánský rockový open air festival Valník
  • The Legends Rock Fest
  • Votvírák
  • narozeniny rádia Rockzone  

a další

 

Klipy a média

 

Poslední krok (2006)

Klip k písničce z EP Sám sebou a následně také z alba Třeba se najdou. Klip jsme pokřtili v Noci s Andělem na ČT, kde měl také premiéru. Následně byl nasazen např.
v hitparádě Pomeranč na ČT a na televizi Óčko.

 

Slunovrat (2013)

Klip k písničce z alba Frčíme si na páru měl premiéru v den letního slunovratu v roce 2013 a je pojat jako live sestřih z našeho koncertu v Lucerna Music Baru v rámci narozenin rádia Rockzone 105,9.

 

Helmut (2014)
Naprosto bizarně pojaté ztvárnění naší porno-hymny Helmut. Klip měl premiéru
v prosinci roku 2014 na Fajn Rock TV.

 

Cesty (2016)

Video sestříhané z našich festivalových cest a záběrů z výročního koncertu k oslavě deseti let kapely, který proběhl v pražském klubu Rock Café.

 

To dobrý je v nás (2017)

Nejnovější klip k aktuálnímu singlu ze stejnojmenné desky. Scénáře, režie, střihu i finální postprodukce se ujal Michal Skořepa. Křest a zároveň premiéra klipu proběhla v klubu Slušnej kanál a zároveň na stejnojmenném televizním kanálu.

 

Písničky Poslední krokYupick, Sejou a Konspirační teorie se úspěšně držely v čele hitparády Andělská dvacítka na rádiu Rockzone 105,9.