Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Vracejte konve na místo black-metal / Domanín

„bandzone.cz/jilemnickyokultista“

Skladby v přehrávači

Pro přehrávání skladeb je třeba zapnutý javascript, flash plugin verze 9 nebo HTML5 kompatibilní browser.

  • 01 - Nordfrostkrampfland 366 ×
  • 02 - Šumava 267 ×
  • 03 - Ve vichru nicoty 186 ×
  • 04 - Námořnická 145 ×
  • 05 - Podejte mi samopal 173 ×
  • 06 - Dreaming Bulldog 130 ×
  • 07 - Vracejte konve na místo 242 ×
  • 08 - Lovecraft 153 ×
  • 09 - Flammarion 112 ×
  • 10 - Lingam a mikve 83 ×
  • 11 - Pantheismus dobra 77 ×
  • 12 - Flammarion Fatal Mix 77 ×
  • Storm s Koralem v radiu k Mantras (45min) 57 × Stáhnout MP3 zdarma
  • 1 - Instrumental jam (Rehearsal 1993) 87 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Ja nechci mnoho trapiti (1993) 67 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Kol prostira se temny les (1993) 49 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Ten dvanacterak zmizel v housti (1993) 50 × Stáhnout MP3 zdarma

Členové

Kontakty a odkazy

Dodatečné info

Toto je příležitostná studiová sestava MH - není určeno pro živé vystupování:
Joe Harper: brumle a hrdelní zpěv v písních: "Šumava", "Podejte mi samopal" a "Pantheismus dobra", (jeho samply použity rovněž v jiných písních).
Jan Kapák: bicí**, František Štorm: zpěv, kytary*, baskytara a syntezátory, Necrocock***: vokály a nemocné harmonie v "Lovecraft" a "Flammarion", dramaturgický poradce.
Buldok (nepřítomen na fotce): Eda, zazářil v mezihře "Dreaming Bulldog" (pouze na CD).
Složeno, nahráho a zmixováno ve studiu Jihosound. Bicí byly nahrány v Hellsound studiu 13. – 15. 12. 2011. Mastering provedl
Blackosh v lednu 2012.

(*FŠ hraje na zakázkovou kytaru Vivian postavenou Janem Vlasákem, **JK hraje na bicí Mapex, činely Anatolian, a tluče paličkami Pellwood, ***NC: www.necrocockworld.com)
Všechny skladby a obrázky na obalu © František Štorm 2012, foto na zadní straně: Blackosh.
 
/ / / / /
 
Z nějakých nepodstatných důvodů jsem na podzim 2011 nemohl odletět na naší oblíbenou slunnou pláž do jižní Indie, i zůstal jsem trčet tady v zamrzlé české pustině po celou zimu. Užil jsem si slábnoucího slunce, obdivoval námrazu na oknech a křivolaké větve staletých dubů pokryté novým sněhem. Úchvatné šedé ticho a samota. Bodří domorodci ve zdejší hospodě jsou momentálně jediným vzorkem civilisace. Můj čas se dělí na výrobu ilustrací na zakázku a psaní hudby. Když žhnoucí tlama litinových kamen v mém studiu září a srnčí zvěř chodí okolo, skládám písně inspirované noční zimní krajinou a funerální typografií. Při procházkách na hřbitovech jsem si několikrát všiml podivného nápisu, který jsem shledal vhodným k pojmenování tohoto alba: "Vracejte konve na místo".
-fš-

Jako obvykle u MH, texty jsou napsané a zpívané česky, s občasnou malou výjimkou vulgárního germanismu, nějaké to zkomolené francouzské slovo nebo zapomenutý archaický výraz. Pro cizí čtenáře bez plynulé češtiny je nemožno pochopit přesný obsah. Zůstává skrytý, zašifrovaný, stejně jako kdybychom zpívali enochiánsky, hindsky či aramejsky. Na druhou stranu, jsou mnohé kapely s dobrou angličtinou, ale zpívanou nezřetelně, s texty v bookletu tištěnými malými šedými písmenky na pozadí obrázku, takže nikdo nemá představu o čem pojednávají. Naše domorodá mluva ovšem pasuje velmi dobře k našemu stylu hudby a to se nikdy nezmění.

Bio a historie

Sestava:

Franta Štorm - Vocals, Guitars, Drums (1987-dodnes)
Necrocock - Guitars (1989-dodnes)
Silenthell - Timpani (1989-dodnes)
Monster - Bass (1990-dodnes)
Vlasta Voral - Keyboards (1990-dodnes)
Honza Kapák - Drums (2012-dodnes)

Diskografie:

The Ritual Murder (demo, 1987)
Finished (demo, 1988)
The Mass (demo,1989)
Live in Zbraslav 18.5.1989 (1989)
The Fall of Idol (demo, 1990)
Ritual (CD, 1990)
Klavierstück (EP, 1991)
Jilemnický okultista (demo,1992)
The Jilemnice Occultist (CD, 1992)
Šlágry (CD, 1995)
Ritual / Jilemnice Occultist (CD, 2001) (re-release of 2 albums)
Mantras (CD, 2009)
Vracejte konve na místo (CD, 2012)
7"SP - (2012) Transgalaktický řezník/Barva kosmu
BLMH 7" split SP (2013) Blackosh - Corrterrigena/Master's Hammer - Poletíme komínem
BLMH 7" split SP (2014) Master's Hammer - Pod vrstvou prachu/Blackosh - 6,66 promile
Vagus Vetus (2014)

* * *

https://www.metallum.cz/forum/viewtopic.php?t=704