BENEFIT PRO ŠARLOTKU! | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace
Sdílej koncert dál:
lis so 17

BENEFIT PRO ŠARLOTKU!

-

Klub 007 Strahov


Chaloupeckého, Praha 6, Praha
Ukázat na mapě
120Kč
PŘÍBĚH O ŠARLOTCE

Šarlotka se narodila 3.6.2015 v nemocnici v Pardubicích. Hned po porodu musela být Šarlotka převezena vrtulníkem do nemocnice v Praze na Karlově, protože měla omotanou pupeční šňůru kolem krku , na které byl také uzel a byla 30 minut bez kyslíku a také i proto, že nemocnice v Pardubicích nemá příslušné přistroje.

Na Karlově byla v umělém spánku, na chladící podložce napojena na d& yacute;c hací přístroje .
Po třech dnech ji začali zahřívat a pomalu probouzet s umělého spánku.
Již od narození neměla sací reflex a proto ji zavedli hadičku, která vedla nosem do žaludku , aby mohla přijímat potravu.
Po nutnýc h vy&sca ron;etřeních ji určili diagnozu DĚTSKÉ MOZGOVÉ OBRNY a CENTRÁLNÍ PORUCHU ZRAKU.
Asi po 14 dnech Šarlotku převezli zpět do Pardubic na JIP, kde zůstala další měsíc.
V Pardubické nemocnici byli přesvědčení, že Šarlotku umístí do dětského centra Veská v Sezemicích , ale rodina s tím nesouhlasila.
A i když nevěděli co vše obnáší péče o Šarlotku , tak si ji vzali domů.

Začátky nebyli vůbec lehké , Šarlotka totiž nebyla zvyklá na postýlku tak celé noci probrečela, klidná byla jedině v náručí.
Velice náročné bylo i měnit hadičku na mlíčko.
Šarlotka, ale vždy část jídla vyzvracela.
V 6 měsících Šarlotku opět hospitalizovali tentokrát do Motola v Praze, kde ji voperovali kroužek kolem žaludku a zároveň PEG na přijímaní potravy.
Po třech týdnech si rodiče Šarlotku opět mohli vzít domů, ale nasledovali další vyšetření, při kterých bylo zjištěno , že má Šarlotka skoliózu páteře, tím pádem neudrží hlavičku a je stále ležící.

Rodina Šarlotky by vytěžené peníze použila na zaplacení rehabilitace s koňmi v Kladrubech nad Labem, na asistenčního psa a pobyt v lázních Klimkovice, které bohužel nejsou hrazeny poji&scaro n;ťovno u a také na vybudování bezbariérového přístupu do domu .

Pojďme společně pomoct Šarlotce a její rodičům k lepším zítřkům .
Správci koncertu:
Wajgi Tomáš, sedmicka
Zobrazit více koncertů ve městě Praha