Open skies for handicapped 2018 | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace
Profilový obrázek Open skies for handicapped 2018
Sdílej koncert dál:
čvn so 16

Open skies for handicapped 2018

-

Festivalpark, letiště


Letiště, Hradec Králové
Ukázat na mapě
Letecké služby Hradec Králové, a.s. budou pořádat již jedenáctý ročník charitativní akce „OPEN SKIES FOR HANDICAPPED“ (OSH) dne 16. 6. 2018 na letišti Hradec Králové. Jejím smyslem je umožnit našim postiženým spoluobčanům nezapomenutelný zážitek z vyhlídkového letu. Samotná akce je celodenní s doprovodným programem i pro širokou veřejnost. Vstupné a parkovné je pro všechny návštěvníky zcela zdarma.

Jako i v minulých letech, převzal nad akcí záštitu ministr obrany ČR a hejtman Královéhradeckého kraje, který také akci významně podpoří finančně spolu s Magistrátem města Hradec Králové.

V průběhu předešlých deseti ročníků si tohoto ojedinělého zážitku mohlo užít přes 25 000 účastníků z celé ČR. Pro více než 6 000 postižených a jejich doprovody jsme dokázali zabezpečit vyhlídkové lety především díky technické podpoře ze strany české armády a finanční podpoře ze strany sponzorů. Dobrovolné sponzorské příspěvky jsou používány výhradně ke krytí nákladů spojených s touto akcí.

Zdaleka největší podíl na zabezpečení a průběhu akce mělo vždy vojenské dopravní letectvo. S povděkem využíváme nenahraditelné přepravní možnosti letounu C-295 CASA především pro občany trvale upoutané na invalidní vozík a letounu L-410 pro ostatní postižené občany. Dále je využíván letoun An-2 a vrtulník MD-500.

Během celého dne můžou návštěvníci v rámci doprovodného programu shlédnout vystoupení různých hudebních skupin, ukázky PČR, leteckých akrobatů, parašutistů, vojenské historické i současné techniky, cvičení kynologů, jízdy autoškol, moto kaskadéra a leteckých modelářů. Dopravní podnik města Hradce Králové již tradičně zapůjčí turistický hradecký vláček, ve kterém si mohou zájemci projet a prohlédnout celé letiště a pro nejmenší návštěvníky bude připraven skákací hrad jako každý předešlý rok. V průběhu celodenní akce je pro postižené účastníky zajištěno bezplatné občerstvení a každý si odveze, kromě zážitků, i drobné upomínkové dárky.
Správci koncertu:
Front, Mr. Bird
Zobrazit více koncertů ve městě Hradec Králové