John Mayall: Hand That Play The Blues Tour 2015 | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace
Sdílej koncert dál:
říj so 31

John Mayall: Hand That Play The Blues Tour 2015

KD Peklo


Pobřežní 2220, Plzeň 3, Plzeň
Ukázat na mapě
Blues plné energie nestora britské rockové scény si na konci října podmaní Měšťanskou besedu. Přijede totiž britský zpěvák, kytarista, hráč na klávesy a na foukací harmoniku a také průkopník britského bluesrocku John Mayall.
Jeho hudební kariéra trvá už více než 50 let. Nejdůležitější pro jeho tvorbu byla druhá polovina 60. let 20. století. V té době založil a vedl skupinu John Mayall & the Bluesbreakers, která se stala líhní tehdejší začínající britské rockové scény. Poté, co v roce 1966 vydal dnes velmi ceněné album Bluesbreakers with Eric Clapton, zakládá Eric Clapton s Jackem Brucem a Gingerem Bakerem první „superskupinu“ tehdejší doby – kapelu Cream. V Bluesbreakers tehdy hráli pod vedením Johna Mayalla hudebníci, jejichž sláva měla teprve přijít: Peter Green, John McVie a Mick Fleetwood založili Fleetwood Mac, Andy Fraser vytvořil Free a Mick Taylor přestoupil do Rolling Stones.
Koncem 60. let se po komerčním úspěchu v USA John Mayall přestěhoval do Laurer Canyon v Los Angeles, kde se přidal k tamní bluesrockové a jazzrockové scéně. Jeho živé a téměř akustické album The Turning Point získalo zlatou desku a píseň z tohoto alba Room To Move se stala rockovou klasikou. V 70. a 80. letech hodně spolupracuje s Jonem Hisemanem z legendárních Colloseum, s Larry Taylorem a Harvey Mandelem z populárních Canned Heat – svoji kariéru s Mayallem v té době začínal později velmi populární americký bluesman a kytarista Walter Trout.
V roce 2005 britská královna Johnu Mayallovi udělila Řád britského impéria. O tři roky později po vydání svého 56. alba In the Palace of the King a úspěšném celosvětovém turné, neochotně oznamuje pauzu na dobu neurčitou a rozpouští své Bluesbreakers. Od té doby koncertuje spíše sporadicky.
John Mayall je živoucím důkazem toho, že i v 82 letech se dá hrát blues plné energie, které baví a zajímá diváky po celém světě. Díky podpoře Plzeňského kraje a společnosti Plzeň 2015 si jeho jediný koncert v České republice vychutnají plzeňští diváci 31. října 2015 v KD Peklo.
Správci koncertu:
vendy
Zobrazit více koncertů ve městě Plzeň