Lee A. Davison & Vít Fiala X-Tet | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace
Sdílej koncert dál:
led pá 30

Lee A. Davison & Vít Fiala X-Tet

Reduta Jazz Club


Národní, Praha 1, Praha
Ukázat na mapě
320 Kč

Předprodej vstupenek:

MAINSTREAM

Americký zpěvák L. A. Davison pochází ze státu Oklahoma. Vyrůstal mezi kovboji a Indiány, ale též v tradici náboženského života. Spirituály, gospely, zpěv v kostele – to bylo jeho první hudební školení. Ještě jako student řídil kostelní a později jiné pěvecké sbory. Po univerzitních studiích (obor Hudební teorie) se usadil v Bostonu a zpíval v různých skupinách ve stylovém rozpětí od gospelu až po avantgardní jazz. Po svém příchodu do Prahy, kde v současné době působí, navázal spolupráci z pražskými jazzmeny. Výsledkem této součinnosti byla řada televizních a rozhlasových vystoupení a nahrávek, z nichž jmenujme alespoň jeho spolupůsobení na CD pražského jazzového tělesa JAZZÍČEK – JAZZEE-CZECH.
L. A. Davison vystupuje za doprovodu předních pražských jazzových hudebníků – Kontrabasista Vít Fiala (komponista, aranžér) – Kytaristy Jaroslava Šindlera (spolupráce s J. Stivínem, F. Uhlířem, profesor konzervatoře Jaroslava Ježka) – Pianisty Radima Linharta ( jeden z nejuniverzálnějších a nejkreativnějších pražských jazzových pianistů, vyhledávaný zejména pro studiovou práci)
Správci koncertu:
Reduta Jazz Club
Zobrazit více koncertů ve městě Praha