Jagabab - Videa | Bandzone.cz

Jagabab gothic-rock / Praha

Playlist kapely
0:00 / 0:00
  • JAGABAB - Palác
    Nezařazeno
  • JAGABAB - Sen (nová verze)
    Nezařazeno
  • JAGABAB - Sen (rocková verze)
    Nezařazeno
  • JAGABAB - Ai vist lo lop (akustická verze)
    Nezařazeno

JAGABAB - Strom [OFFICIAL VIDEOCLIP]

Oficiální videoklip Vznik: 11.11.2011
http://www.JAGABAB.cz/

Videoklip Strom české kapely JAGABAB. Křest videoklipu proběhl 11. 11. 2011 v 11:11:11 večer v pražském Šermířském klubu v Krokově ulici.

Účinkují: Andrea Šebek Procházková, Petr Opava, Michaela Doubravová, Barbora Kadlecová, Filip Marek, Václav Polívka, Vladislav Sosna, Karel Zich, Aida Brumovská, František Šebek, Kryštof Jedlička, Martin Sosna, Vojtěch Šebek

Námět, scénář, režie, choreografie, zpracování písně "Venquerida": Petr Opava
Text písně: Andrea Šebek Procházková
Kamera, střih: Jan Bouša
Maskér: Andrea Šlosárová
Odborný poradce: Zdeněk Kutil
Zvuková stopa nahrána ve Steepforest Studio Břežany II
Zvuk: David Pavlík

Kapela Jagabab osobitým způsobem interpretuje středověkou gotickou a renesanční hudbu, ale také vlastní tvorbu. Vedle akustické verze svého repertoáru, vystupuje především s jeho rockovým pojetím. Od jiných rockových skupin se liší téměř výhradním použitím dobových nástrojů (viz níže) připojených do boosterů a dalších el. efektů. V jejím repertoáru najdete středověké písně z celé Evropy v originálních jazycích či s vlastními českými texty, moravské balady, české lidové písně s kořeny ve středověku, zhudebněné básně světových básníků a vlastní skladby. Pomocí zvuku historických nástrojů, dobových středověkých a orientálních kostýmů, divadelně pojatého moderování celého vystoupení či orientálních a historických tanečních vstupů a taneční ohňové show v podání zpěvačky dosahuje kapela zvláštní působivé atmosféry, při které je také kladen důraz na interaktivní propojení mezi muzikanty a diváky. Vše je okořeněno současnými hudebními prvky a postupy. S touto středověkou gothic rockovou verzí začíná Jagabab slavit nesporné úspěchy na rockových i jiných pódiích. Měl například možnost vystoupit již dvakrát v Londýně ve Velké Británii. Poprvé na známém Thames Festivalu v roce 2007, podruhé na WTM veletrhu cestovního ruchu, kde zastupoval Českou republiku.