Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace

Greedy Invalid gothic-metal / Nový Jičín

Skladby v přehrávači

Pro přehrávání skladeb je třeba zapnutý javascript, flash plugin verze 9 nebo HTML5 kompatibilní browser.

  • Neverending (2013) NOVINKA z CD The End 4 049 ×
  • The End (2013) NOVINKA z CD The End 3 497 ×
  • Ozvěny (2013) NOVINKA z CD The End 2 524 ×
  • Anna (2010) 9 572 ×
  • Voyage Into Bliss (2010) 4 866 ×
  • Pohřben v nadějích (2010) 6 881 ×
  • Breath (2010) 3 827 ×
  • Wings Of The Dove (2009) 6 884 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Tisíc (2009) 6 258 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Sand Castle (2007) 8 913 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Dancing Little Flames (2007) 7 514 × Stáhnout MP3 zdarma
  • Melt Away (2007) 4 515 ×
  • Meaning Of Life (2005) 3 908 × Stáhnout MP3 zdarma

Členové

Kontakty a odkazy

itomanov@gmail.com - managerka
+420603794597 - kapela Smrk
+420603975194 - umělecká agentura Ivana Tomanová

Dodatečné info

 Gothic metaloví Greedy Invalid vydali v roce 2013 novinkové CD The End, na kterém zúročili 19 let existence a které posluchačům přináší typické atributy hudby GI: kombinaci atmosférických nálad, valivých kytar, podmanivého zvuku klavíru, víření smyčců, a hluboce položeného procítěného mužského vokálu - 9 zbrusu nových písní.

 Po jarním turné se nyní kapela připravuje na festivalovou sezónu a chystá se letos odehrát již svůj 400. koncert. Pokud Vás baví  melancholie a skloubení prvků metalových, rockových a gotických v angličtině i češtině s barevným vokálem přecházejícím z hlubin beznaděje do vyšších rovin a zase zpátky, nenechte si ujít nové album Greedy Invalid!

styl: melancholic gothic metal

 Dancing Little Flames Klip Dancing Little Flames

 Klip Sand Castle Klip Sand Castle

Klip Sarcastic Klip Sarcastic

Možnost zakoupení CD, dámských či pánských triček, mikin atd. na webových stránkách skupiny: http://www.greedyinvalid.com

 

Kontakt managerka

Umělecká agentura Ivana Tomanová

Ivana Tomanová

tel. 603 975 194

email: itomanov@gmail.com

Kontakt kapela:

Jiří Holaň

tel: 603 794 597

email: greedy.invalid@seznam.cz

icq: 214 707 403

Bio a historie

            Kapela vznikla na na podzim roku 1994. V rozmezí 6-ti let jsou nahrála 3 demosnímky. Rané období bylo poznamenáno hledáním vlastní hudební tváře, sbíráním zkušeností a častými změnami v sestavě. Toto úsilí bylo v roce 2002 korunováno prvním úspěchem – debutním CD Lost Letter pohybujícím se na rozhrání doom metalu a rocku. 

Po dalších změnách v sestavě vyšloí druhé CD Meaning of Life v červenci 2005. Oproti předchozímu počinu se ke slovu se dostávají i akustické kytary, kapela si pohrává s náladami a snaží se stavět skladby na silných refrénech. Natáčí se první klip a GI objíždí klasické „promo kolečko“ po českých rádiích a TV. Koná se též první větší klubové turné Greedy Invalid.

V Jablunkovském studiu GM vzniklo na počátku roku 2007 CD s názvem Dancing Little Flames. Sestavu doplnila posila v podobě hráčky na klávesové nástroje, které se tak po několika letech absence opět naplno zařadily  sestavy. Změna studia nahrávce výrazně prospěla a na CD je víc než kdy předtím věrně zachycen osobitý výraz projevu, na kterém GI tolik let pracovali.

Na EP A Distant World ukázali Greedy nový směr, kterým se budou ubírat - podladěné kytary a experimentování s českým jazykem v textech. Toto dvou písňové promo předznamenává album Anna (2010), na kterém se snoubí rocková dravost s gotickou zasmušilostí. Hradby elektrických kytar rozbourává romantická nálada klavíru a teskný tón violoncella. Na CD kapela prezentuje hned tři písně v češtině.

Rok 2013 je obdobím bilancování, Greedy vydávají CD nazvané The End a vyjíždějí na klubové Sindicate tour, aby posluchačům představili kapelu s novými posilami v té nejlepší formě.  Internetové stránky skupiny jsou pravidelně aktualizované a jejich návštěvnost se blíží k číslu 92 000 unikátních vstupů.

Diskografie:

Lost Letter(2002)

Meaning Of Life(2005)

Dancing Little Flames(2007)

A Distant World EP (2009)

Anna (2010)

The End (2013)