Na kole do hor a zapadlých koutů Gruzie | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace
Sdílej koncert dál:
lis st 22

Na kole do hor a zapadlých koutů Gruzie

-

Zámecký Klub


Pernštejnské náměstí, Hranice
Ukázat na mapě
50 Kč
Šumperský cestovatel Radomír Čížek odletěl v červenci 2017 na měsíční výpravu na kole po Gruzii. Cílem jeho cesty, během níž našlapal cca 2300 km, bylo zdolat její nejvyšší horská sedla, a nahlédnout do každodenního života obyčejných lidí žijících v nejodlehlejších oblastech této překrásné země, kam vedou pouze špatné a ještě horší cesty. Během svého putování projížděl pod zasněženými pětitisícovkami, vyprahlými kaňony, pustou stepí, rozlehlými náhorními plošinami a desítkami malebných vesniček, kde se mnohdy zastavil čas před sto lety.
Každý den přitom potkával desítky milých a pohostinných lidí, kteří se s ním dávali do řeči, dělili o jídlo, zvali k sobě domů, a neustále dokazovali, že ani v prostých životních podmínkách není důvod ztrácet úsměv na tváři. Vyprávět však nebude pouze o krásách přírody a zajímavých setkáních, ale také o tom, jak snadno a rychle se může životní výprava změnit v noční můru a o tom, že i sebelepší plán trasy je k ničemu, když vám cestu neustále narušuje nepřízeň osudu.

Pořádá Městská knihovna Hranice.
Správci koncertu:
MKZ
Zobrazit více koncertů ve městě Hranice