GOSPEL & BLUES | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace
Sdílej koncert dál:
dub ne 23

GOSPEL & BLUES

-

evangelický kostel, Pardubická 324

Chrudim, ČR

dobrovolné
Třetí pokračování cyklu koncertů představí dvě bluesově-gospelová dua.

Skupinu Broken Harp vede známý hudební publicista (Rock & Pop, Folk & Country, Harmonie, UNI, Crossroads, …) a znalec raných forem americké lidové hudby, jakož i z ní vycházejících představitelů hudby populární (Johnny Cash, Bob Dylan, ...) Jan Sobotka, který je také sám vynikajícím interpretem venkovského blues na kytaru a mandolínu. Kapela, kterou původně zakládal s členy brněnského Hoochie Coochie Bandu a (dnes již chrudimským) harmonikářem Břéťou Olivou a která měla později i mezinárodní obsazení, vykrystalizovala v posledních letech v duo se synem, akordeonistou Ondřejem.
http://www.sms.cz/kapela/broken-harp
https://www.youtube.com/watch?v…

První zahraniční host našeho cyklu Paul Batto jr. pochází ze slovinské Lublaně, ale když mu táhlo na dvacet, odešel do Švýcarska a deset let tam zpíval s americkou gospelovou skupinou ABC (A Better Country). Od konce 90. let žije převážně v Maďarsku a České republice a intenzivně koncertuje po celé Evropě, hraje a zpívá blues, gospel a jazz jak sólově, tak s vlastními kapelami i jako host jazzových trií či swingových orchestrů. Od r. 2009 ho převážně doprovází český klavírista Ondra Kříž a na toto duo se můžeme těšit i v Chrudimi.
http://www.batto.org/ https://www.youtube.com/channel/UCueuNT…

Vstupné stále ještě dobrovolné (doporučeno 100-150 Kč)
Správci koncertu:
tla
Zobrazit více koncertů ve městě Chrudim